Getingjakt

Getingar älskar oss helt klart och det var tydligen inte tillräckligt med alla miljonerna getingar i Mattias rum i gamla huset och deras sällskap när jag stod där på en stege och målade nocken. Claes blev getingstungen häromdagen när han var på väg att packa in däck (japp, sommardäck på äntligen) i boden och vi såg till ingen förtjusning alls att getingarna svärmade där under dörren. Så efter födelsedagsfirandet igår sladdade vi in på IcaMaxi tio minuter innan de stängde och inhandlade Radar. Och tänkte att vi var listiga när vi sprejade det kring det misstänkta getingboet vid elva-tiden på kvällen. Vår tanke var att getingarna skulle vara inne i sitt bo då. Hahaha, det kanske de var, men de fick bråttom ut när vi kom med sprejen. Ick, massor med getingar som flög omkring – välbekant men ingen favorit. Och vi försökte väl att inte vifta, men det är helt enkelt omöjligt. Så om någon granne såg oss undrade de säkert vad vi gjorde för konstig dans där i mörkret med två små ficklampor.
201407144033
I morse lyckades jag peta bort andra halvan av det rejäla boet. Vidrigt. Tjocka, centimeterlånga larver rörde sig i de små hålen. Vidrigt. Nu bor de i dubbla plastpåsar i soptunnan, tills de flyttar med sopbilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *