Kultur

Grabbarna börjar året med en stor dos kultur. Som om fredagens besök på tekniska museét inte redan det vore en kanonstart, så var det dags igen på söndagen. Denna gång var Nordiska museét målet och i sällskap av farmor. Det var dags att dansa ut julen och plundra julgranen och vi fick några bildbevis från småfalkarnas farmor. Plundrandet gick bra:
IMG_0126
Våran fina julgran verkar plötsligt lite ynklig:
IMG_0128
De hade enligt egen uppgift inte dansat med de andra, de hade dansat själva, och de hade träffat jultomten ”och tomtenissar!” som Mattias skrek upphetsat i bilen på väg hem. Sen blev det tyst någon minut. Men vi förstod snart vad Mattias hade suttit och funderat på:
-Jag tror inte att tomtemor finns.
-VA?! Varför skulle inte hon finnas?
-Man ser henne aldrig.
-Hon är upptagen med en massa annat, svarade jag och han verkade acceptera det. Trist om tron på tomten tar slut redan! Och tänk om bara det man såg fanns, många partikelfysiker skulle i alla fall bli arbetslösa.

Tack Monica, grabbarna fick sin julgransplundring trots allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *