Besök på tekniska museet

Linda ville ta med grabbarna till Tekniska museet och vi skulle mötas vid Sergels torg. När vi står och väntar börjar Marcus prata om en kille som sitter fast.
– Titta mamma, en kille som sitter fast! Han ramlar inte ner.
Jag spanar och spanar och spanar på väggar och tak och efter allt möjligt som någon kille skulle kunna ramla ner ifrån. Till slut fattar jag vilken kille han pratar om. Klura på den en stund!
201301112648
(Svar: killen=statyn)

Jag lämnade dem på Tekniska museét och vandrade iväg till jobbet en sväng. När jag hämtade dem bubblade det – lite oväntat – inte över av ord, de var istället ganska koncentrerade på sina nya spel. Men Linda berättade en del och hemma fick vi höra resten när grabbarna blev sina vanliga pratglada jag. Sen fick jag foton av Linda per mail (stort tack!) och dessutom en kort sammanfattning:

Grabbarna uppförde sig galant*:) happy
Idag har de gjort följande:
Varit inne i spegelskåpet, kört flygplan, lekt med ngn slags ljudmaskin, byggt bollbana på väggen,
åkt rutchskana, kört roddmaskin, åkt slalom, dansat wifi dans, åkt brandpåle m.m!
Lunch var pannkakor och inga bilder med ack denna information:
Marcus har bajsat på toan-därav hans guldstjärna,han ska bajsa 7 ggn till så får han en leksak,Mattias ska städa sitt rum 10 ggn till så får han en leksak,
Mattias och Pappa har klarat det svåra spelet i Skylanders men Mattias har inte det nyaste spelet från Skylanders nämligen Skylanders Gigant!
Efter kisspaus som gick strålande för alla inblandade kollade vi igen på gruvan, antika svärd och världens största däck!
Sen kom mamma och Joanna!
/Linda

001
(Foto: L. Jarnulf)
Tja, det är klart man är stolt över sin grabb som kan gå på toa. Och själv är han alltså så stolt så han gärna låter hela restaurangen veta det under lunchen (förlåt, inte restaurang, utan cafeét, Mattias var noga med att det faktiskt var ett café, som i hans värld tydligen var lite mer speciellt än ett vanligt fik eller restaurang.)
006
(Foto: L. Jarnulf)
201301112650
Det första Mattias sa till mig när jag kom för att hämta dem var att de skulle åka tillbaka till tekniska med Linda i morgon. Det är väl ett högt betyg om något! Tack för att du tog dig tid, Linda, de hade en strålande kul dag (och vi rök inte ihop så många gånger som vi brukar på en dagis-ledig dag)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *