Renovering igen

Redan några dagar efter fläktbytet var det dags för kakelbyte i köket. En del av de röda kakelplattorna satt lösa, så efter att vi röjt undan alla sakerna i köket så var steg två, dvs att ta bort det gamla kaklet, fort gjort. Första skivan på plats:
IMG 2014-08-05 13.07.07
Efter en del funderande över hur och om man skulle fästa den bakomliggande hörnlisten så var skiva nummer två på plats hyfsat fort:
IMG 2014-08-05 13.28.45
Efter sju timmar var alla plattorna på plats, fogarna satta, elen på plats igen och sakerna tillbakaplockade. Kan kanske låta som lång tid för att sätta upp sex skivor (såga hål för eluttag, lunch, såga till skivor, skruva fast dom och en del annat tog tid), men det flöt på rätt bra. Det är mycket ljusare i köket nu, även om det inte framgår av det här fotot:
IMAG0577
En detalj, spana in listerna:
IMG 2014-08-05 16.07.51
Vi tog alltså bort de gamla listerna ovanför det gamla kaklet, de där listerna som var en dryg halv cm djupa och som gjorde att man inte kunde öppna de båda skåpen närmast väggarna mer än halvvägs. Den detaljen gör att vi nu kan öppna skåpdörrarna helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *