Söderköping

Vi var på tur i Söderköping häromdagen. Vi började med uppletande av parkeringsplats och eftersom Milou, som är tränad i sök och spår, satt i bilen och inte hjälpte till så tog bara det en kvart eller så. Söderköping är populärare än man kanske kan tro.

Vi klättrade upp till Ramunderberget, med vagn och allt. Medalj till mig som puttade upp vagnen hela vägen för den branta vägen som vi valde. En ännu större medalj till snart-två-åriga Joanna som kämpade sig upp på egna ben. Grabbarna måste ha vingar, för dem såg vi inte så mycket av förrän vi kom upp till grusvägen där de stod och väntade på oss.Grusvägen ja, den går alltså lite mer snirkligt och är således inte lika brant men till priset av att den är mycket längre. Vi valde att gå den steniga, smala och superbranta stigen upp. Med barnvagn vill jag här påminna om. Det här fotot kanske inte ger en helt rättvis bild av hur brant det faktiskt är, för det är riktigt lodrätt brant (grabbarna syns längst där uppe):
201407274067
Vi överlevde dock allihop:
IMG 2014-07-27 13.24.48
Utsikten utan Falkar i vägen:
IMG 2014-07-27 13.25.04
Sen fick hundarna svalka sig i Göta kanal, där vid Rabbitövergången. Stränga skyltar påminner om att hundar alltid måste hållas kopplade, så det var nära att jag också fick mig ett dopp:
IMG 2014-07-27 14.01.23
Vi käkade en snabb lunch vid en korvmoj, i solen och halv storm för det var det enda som funkade med tre stora hundar:
201407274072
Vi gick förbi kyrkan också, där ungarna testade att sitta i kungatronen. Mattias hade frågor för någon vecka sen om hur man blir kung. Jag – finne, helt emot monarki och absolut för republik  – försökte att inte vara för beskt emot monarkin när jag förklarade att man föds in i en kungafamilj. Gick inget vidare, med beskheten alltså, men rojalisten Claes höll faktiskt tyst.  De fick prova på att sitta i tronen i alla fall:
IMG 2014-07-27 14.17.41
-Var är knappen? undrade Mattias och gick runt tronen och letade.
-Va?
-Det är hål här, det är högtalare, så det måste finnas en knapp nånstans som får igång ljudet.
Tekniknörd. Men ok, Claes kan få påverka honom att bli en tekniknörd om jag får påverka honom att dissa monarkin. Ingenjörer är inte tekniknördar, vill jag påpeka. Inte jag i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *