Renovering

Vi har ett litet kök här på landet och Claes tyckte att vi skulle byta ut mikron, ett stort åbäke som upptog en hel bänkskiva, och också byta ut fläkten, som var i vägen när Claes lagade mat. En kombinerad mikro och fläkt införskaffades och har stått och tagit upp plats i extrarummet i över ett halvår nu. Den kombinationshistorien är nämligen djupare än vad köksskåpen är och Claes stod inte ut med tanken på att mikron skulle sticka ut tre centimeter utanför skåpen. Så projektet blev så mycket större än att att bara plocka ner den gamla fläkten och sätt in den nya: köksskåpen skulle plockas ner, plankor spikas upp bakom för att agera distanser, skåpen skruvas upp igen. Sen var det några elledningar och eluttag som skulle läggas till också. Men så kom då den där ”nån dag”-dagen igår, när projektet skulle utföras.
Före-bild:
201407294075
Skåpen är tömda och den gamla mikron är bortplockad, så man ser inte att den upptog hela bänken närmast fönstret. Skåpen nerplockade och elledningar på gång:
201407294077
Problem uppstod såklart. Fläkten, som liksom går bakom mikron, kunde inte passas in i den gamla fläktens utblåsrör. Så Claes fick svära och förbanna sakers tillstånd en stund och sen klättra upp på vinden. Om ni tycker att det är varmt ute, så kan Claes meddela att det är rena köldknäppen jämfört med temperaturen uppe på vinden, där under taket. Fler bonusar, förutom värmen, var det trånga utrymmet, att förflytta sig med hjälp av två plankor för att landgång saknades (för att de ##¤!!# klåparna hade ##¤%!!# och ##¤!!# och ##¤!!#), getingbona och inte minst glasfiberisoleringen som kliade så härligt.
201407294079
Men klart blev det, efter att Claes roat sig några vändor uppe på vinden:
201407294082
Sen har ju detta fläktbyte lett till att det inte finns kakel på väggen bakom den nya fläkten för att de där #censur# som byggde huset inte kaklade bakom fläkten. Så vi har ännu ett härligt projekt att se fram emot: kakelbyte.
Mattias var väldigt snopen och tyckte att det ser ut som innan. Han undrade väl varför vi hade slösat bort en hel dag utan att vara i havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *