Framtida projekt?

Claes har tjatat upprepade gånger meddelat att han tycker att vi ska köpa jord och jämna till gräsmattan. Det han verkar ha glömt är hur jobbigt det projektet var i gamla huset i Väländan. Och då fick vi ändå mycket hjälp och då var gräsmattan ca 200 kvm. Nu är gräsmattan mer än fem gånger så stor. Släpa på en skottkärra (utan luft i däcket) full med jord – ooohh, vad jag längtar.
Tungelsta 004
Om vi sätter igång med detta projekt hoppas vi få denna uppslutning:
Tungelsta 005
Anmälningar för deltagande i projektet tas emot löpande, och även oanmälda är i så fall välkomna. Vi gör plats för alla och det finns många olika typer av uppgifter, t ex: spada upp jord på skottkärra, rulla iväg skottkärra, tömma skottkärra, kratta ut jord, fixa dricka, hålla regnet borta, underhålla småfalkar.

Vi kanske inte ska rulla gräsmatta, men om vi gör det, så hoppas vi att det är bara lite, lite mindre varmt än vad det var när vi genomförde samma projekt i Väländan. Jag vill minnas att de första rullarna med gräs vägde typ 5 kg, medan den hundrade rullen vägde ca 50 kg.
Tungelsta 007
Det vi vill ha är en sån här gräsmatta, utan brännässlor eller annat ogräs:
Tungelsta 009
Alla foton är tagna av K. Dahlström, som var projektledare och arbetsledare när projektet genomfördes senast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *