Hinkar och andra mått

Claes duschar och varmvattnet tar slut. Han hävdar med en dåres envishet att det måste vara fel på vår 50-liters varmvattenberedaren. Ventil, värmeslingor, den ena teorin efter den andra slänger han fram.
-Men varmvattnet kan ju ta slut, tycker jag till slut.
-Men jag har ju duschat förr utan att det tog slut.
-Ja, men vi kanske har använt mer varmvatten nu än då?
-Nä, det måste vara varmvattenberedaren som är trasig.
-Äh, lägg av, det funkar ju nu.
-Det kan inte ta slut sådär fort. Det är femtio hinkar vatten!
-Va?! FEM hinkar!

Jag hävdar att man menar 10-litershinkar om man anger mått i hinkar i det här sammanhanget och att man annars skulle sagt ”50 stycken en-litersmått” och inte ”50 stycken hinkar som rymmer 1 liter”. Claes är lika tjurig här och hävdar fortfarande att vår varmvattenberedares innehåll motsvarar 50 hinkar och att 50 hinkar varmvatten bara inte kan ta slut med mindre än att varmvattenberedaren är trasig.

Japp, så där står vi nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *