Besök i bronsåldern

Häromdagen åkte vi till Norrköping. Jag och Mattias tog en promenad med hundarna i Himmelstalund medan Claes stannade i bilen med sovande Marcus och Joanna. Stora ängar med stenhällar, med massor med hällristningar gjorda på bronsåldern (googla, googla plocka fram gamla skolkunskaper), dvs. 1500 f. Kr-500 f. Kr.
201312293607
Utforskaren Mattias hittade hällristningar som avbildade yxor, svärd, båtar, fotspår, solen och massa annat i isrännorna som inlandsisen lämnade.
201312293606
Helt klart värt ett nytt besök, dels för att visa Marcus hällristningarna, men också för att det tydligen ska finnas en fin skog där med björk, sälg och tall enligt turistbroschyr, som också låter oss veta: ”På en del av tallarna växer tallticka som visar att träden är över 100 år gamla. Genom skogen slingrar sig ett elljusspår.” Jag frågade Mattias vad han tror att en tallticka är för något, och svaret, efter viss betänketid, var ”tandtråd”. Så vi skulle antagligen kunna gå hela elljusspåret många gånger utan att se några som helst spår av talltickor. Är min (ganska kvalificierade) gissning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *