Sommaruppgift

Barnen får en sommaruppgift från dagis varje år, och i år var rubriken ”Mitt möte med teknikens värld”. Det enklaste hade kanske varit att ta med Marcus till mitt jobb, men patent är nog lite väl abstrakt för en snart-4-åring. Så istället fick han skruva upp en sån där manick som jag bara skriver om:

matte 011

Det var rörande att se hur stolt han var när han skruvade upp de små, små skruvarna i den gamla mobiltelefonen. ”Jag kan!”, upprepade han förvånat gång på gång. ”Jag kan själv!” Jag frågade vad han trodde att han skulle hitta och han svarade tvärsäkert (och väldigt otippat) ”Mjölk. Och vatten.” Han hittade varken det ena eller andra, men däremot ”Magiska saker”.

matte 012
Jag försökte förklara och berätta om signaler, antenner, kretskort och annat, men han sammanfattade det hela så bra med sina ”Magiska saker”.
matte 013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *