Funderingar om Söderköpingsstället

Mattias sitter ofta och (tjuv)lyssnar när vi pratar med varann, jag och Claes. Nu i dagarna har vi pratat mycket om sommarstugan som vi ska köpa, så samtalen har handlat om tillträde, lagfarter, dödsbodelägare, dödsbo, mäklare, bank, pengar etc. Samtidigt är vi vana vid Mattias tvära tankekast och hoppande bland samtalsämnen. Så när han frågar:
-När ska vi åka till spöklandet?
Ja, då kliar vi oss lite i huvudena. Han fortsätter att prata om spökhus och rak fart och hög fart.

Jag fattade till slut och försökte förklara att sommarstugan inte är något spökhus, att dödsbo är något helt annat. Den raka farten vi skulle ha till dödsboet var lika svår att förklara, för lagfart är antagligen lite utanför en snart-6-årings begreppsvärld.

Jag nattade Marcus nyss alldeles och sa att vi skulle åka till landet i morgon.
-Vilket land? undrade han såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *