Söndag i solen

Vi åkte till Tyresta by och gick barnvagnsrundan, den där rundan där man kan dra barnvagn hela vägen runt och där man kan Ringa Naturen. Så naturen vi ringde och grabbarna turades om att visa vägen till skyltarna där man skulle stanna och ringa.
201305052911
Vi ringde Naturen och fick höra olika saker om det vi såg och om Tyresta by, t ex att det låg 80 m under Östersjöns nivå för 11 tusen år sen och att staren härmar andra fåglar. Marken har stigit en del de senaste årtusendena med andra ord och tyvärr kände vi varken igen bofinkens sång eller lövsångaren trots att vi fick höra båda. Alla lyssnade dock inte på Naturen, Joanna försökte överrösta Claes som gick och pratade i telefon.
201305052914
Men hon var nöjd och glad hela vägen runt och hann även med en lite tupplur innan lunchen, som bestod av korvar man grillade själv över öppen eld (ja, inte för henne då, hon fick en trist burkmatslunch).
201305052918
Grabbarna traskade på hela vägen, alla 5 km som rundan var. Vi undrar om det är vi som är snett ute som låter en 3-åring och en 5-åring gå en 5-km runda, eller om det är de som skjutsar runt ungar i vagn, ungar som ser ut att vara i 6-7 års åldern.
201305052916

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *