Valborg

Valborgsmässoafton och velpojkarna Mattias och Marcus vet inte om de vill gå iväg till Lillgården för att kolla in majbrasan. Mattias tror att vi eldar majbrasa för att fira kungens födelsedag.
-Kommer kungen att fylla år på valborg nästa år också? undrar han.
-Ehh..? Ja…?
-Då kan vi gå nästa år då?
Jag fattade och fattar inte vad han var ute efter, men 18.50 har han ändå bestämt sig för att han vill gå och titta på brasan redan i år, så vi halvspringer iväg för att kolla in när den tänds. Nu hann vi såklart inte dit till 19.00, men när vi kom vid kvart över sju brann det inte särskilt mycket i brasan, mest bara rök. Och det enda grabbarna ville ha var sockervadd. Det var tydligen det ALLA ungarna ville ha, för kön ringlade ett och ett halvt varv runt försäljningsstället, en kö på nånstans mellan 100 och 150 personer. Som tur var såg vi en granne stå långt fram i kön och hon erbjöd sig köpa en strut till oss.
201304302898
Sockervadden, som de inte åt något av när de fick en stor strut på Tivoli i Köpenhamn förra sommaren, slank ner så fort så jag inte ens hann fota det. Joanna var nöjd och glad ända tills vi skulle gå hem, då grinade gallskrek hon hela vägen hem. Och då kändes det långt, varenda meter av de ca 700 metrarna.
201304302897

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *