Minisemester i Helsingfors

Vi kom iväg i tid (typ), lämnade hundarna på olika håll och parkerade i god tid i P-huset vid Viking line-terminalen. Vi checkade in, försökte kontrollera grabbarnas ökande förväntningar på båtresan, gick på toa, såg på när kryssningsresenärerna gick ombord, väntade en kvart och sen – äntligen – var det dags att gå ombord. Väl ombord gick vi raka vägen till hytten (ja, via den kilometerlånga hisskön då förstås). Inne på hytten blev grabbarna plötsligt väldigt kissnödiga igen och en av de stora nöjesattraktionerna var att spola på den vacuum-aktiga toaletten. Lika roligt hundrade spolningen som den första. De enkla nöjena…
sem toa
En tur på dansgolvet har väl blivit något av en tradition, spana in Marcus disco-moves:
sem båt
Sen laddade vi energi på buffén:
sem joanna
Dagen efter, när vi checkade in på hotellet, klev vi in på ett riktigt trevligt hotellrum. Tre toaletter, två duschar, badkar och bastu, en king-size säng och en bäddsoffa. Badkaret var väl grabbarnas favorit, även utan badbomb. Ja, Joanna gillar ju också att bada.
sem bad
En angry-bird drink i bastun för grabbarnas del (Joanna fick vällingsdrink i sängen).
sem bastu
Vi besökte Sea-Life på Borgbacken en dag och spanade in hajar, sjöstjärnor, bläckfiskar och andra fiskar och klappade en sjöborre. Hammarhajen gjorde nog det största intrycket.
sem haj
En som tittade på akvarierna med stora klotrunda ögon var Joanna:
sem seaworld
En annan dag besökte vi Högholmen och kollade på djuren. Lejon, lodjur, vildkatter, björnar, myskoxar, kameler, vildhästar, åsnor, ugglor, jättehavsörnar och allt vad vi såg var väl populärt…
sem lejon
…men när vi dagen efter frågade om de kom ihåg vad vi gjorde dagen innan så var svaret: ”Lekte i lekpark!” Det fanns ju såklart lekparker i djurparken och de var alltså det de kom bäst ihåg.
sem lekpark
Och såhär såg det ut på bussen på väg tillbaka in till mer centrala Helsingfors.
sem buss
-Det är ingen riktig staty, det finns inga magiska statyer, påstod Mattias lite osäkert och ville att jag bekräftar hans misstanke. Det gjorde jag nu inte, och det var rätt kul att se när han funderade på om det var en riktig staty eller inte. Den stod ju blickstilla tills de la ner en peng i lådan. Då började den röra på sig och ville skaka hand med grabbarna. Mattias tog mod till sig till slut och skakade hand med den magiska statyn, eller om det nu var en riktig gubbe som sprayat sig med guldfärg. Vi vet inte riktigt.
sem staty

0 reaktioner till “Minisemester i Helsingfors”

  1. Det låter som att ni har haft det super mysigt. Tjejerna tackar så mkt för dom jätte fina tröjorna och jag tackar för den väldigt goda chokladen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *