Annandagjul

Mattias testade en av sina julklappar: skidor! Han skidade ett varv runt tomten och var så stolt, så stolt och kände sig mer än redo för stora backar. Jag bromsade honom lite och vill att han tränar lite till innan han kastar sig utför några svarta pister.
201212262564
Middag hos farmor stod på agendan och när vi satt i bilen hör vi Marcus från baksätet:
-Vet du vad jag ska fråga farmor?
-Nä, vaddå?
-Jag ska fråga om vi kan fika.
-Tycker du om att fika hos farmor?
-Ja, det gör jag.
-Varför då då?
-Hon har lussekatter och lussebullar.
Men idag var det kalkonmiddag! Och grabbarna åt (utan bråk!) och smakade av allt, även mintgelen (”den där gröna sylten”, som Mattias sa) och vinbärsgelen. Jag tog mod till mig och trotsade mobiltelefonförbudet som rådde vid bordet och fick till ett foto:
201212262565
Farmor har någon gång sagt ”Lotta Potta” och som grabbarna fnittrar när de upprepar det, det är tydligen jättekul. Och nu lärde farmor dom resten också till deras stora förtjusning (Lotta potta stekte fläsk, hemma var hon klockan sex). Det var ganska svårt att få till ”fläsk” det blev gärna både läsk och häst, men det gick till slut. Någorlunda i alla fall och kul hade de.
201212262567
Väl hemma var det en som kämpade och knuffades och trängde sig in först och satte sig demonstrativt och väntade på middag:
201212262568
Vi fick med oss en doggy-bag fast inte till hundarna och det ska bli dagens lunch (gravad lax). Med undantag för hungrig Milou var alla mätta och belåtna och glada och nöjda och vi säger allihop stort tack för trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *