Snart är det jul här i vårt hus

Idag var det då äntligen dags att klä granen, den där granen som vi äntligen tagit oss för att inhandla (häromdagen). Den här gången kapade vi av en bit av granen, så som man tydligen ska göra, för att den ska kunna suga i sig ordentligt med vatten. Förra årets gran började barra dagen efter att vi klätt den, men i år hoppas vi att den står så grön och grann i huset något längre.
201212222525
Mattias hoppade runt i små glädjeskutt och jämfotahopp hela förmiddagen. Gissa om han längtar tills tomten ska komma? Marcus ger ett mycket coolare intryck. Det kanske inte syns på fotona, men de är nyfriserade båda två. En spännande och efterlängtad resa (buss och tunnelbana) med farmor till NKs julskyltning och sen till frisör Petra. Vid Sergels torg tar väl Marcus tålamod slut och han undrar var stan är nånstans. En hjältemedalj till farmor för prestationen att ta med sig båda vildingarna in till stan.
201212222526
Så här fin blev granen, den är mest klädd nertill och så högt som grabbarna når, men fin ändå. Notera också vår superultramoderna variant av kristallkrona som hänger på plats och ger ett jättefint, mjukt ljus. Vi fastnade för ”modern variant av kristallkrona”, för ”peruken” och ”köttätande blomman” lät inte alls lika mycket som vedertagna inredningstermer.
201212222529
En promenad till Konsum med hela cirkus-Falk i snö. Grabbarna blev dragna på kälken och skrattade mer eller mindre hela vägen till och från Konsum. Hjärtvärmande skratt i snöyran.
201212222528

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *